Меню

Производство

разсадник за храсти и дървета 


„Тайната градина” има два тайни разсадника – единият в Западна, а другият в Източна България. Тук отглеждаме нашите тайни растения. И ако обещаете да пазите тайна, ще ви разкрием някои от тях!

Лигуструм  Лигуструм

Повечето видове запазват листата си през зимата и едва на пролет се заместват от новите. Храстът е идеален за жив плет. Расте бързо и се поддържа сравнително лесно. Цъфти с дребни бели цветчета.
   
 Форзиция Форзиция

Това е храстът, който пръв започва да цъфти през пролетта по нашите географски ширини. Не изисква особени грижи. Подходящ е за жив плет и за цветен акцент в градината. Предпочита много слънце. Лесно и бързо се размножава.
   
 албиция Албиция

Декоративно дърво с двойноперести листа и розови цветове. Предпочита топли и слънчеви места. Издържа на умерен студ през зимата - до минус 16 градуса. Расте бързо и достига височина до 10 м. Цъфти от юли до септември. Растението често се бърка с мимозата
   
 Тамарикс Тамарикс

Цъфтящ храст с ароматни розови цветове. Много добре развита коренова система, поради което трябва да се внимава къде се засажда.
   
 Котонеастър Котонеастър
Има две разновидности – нисък или почвопокривен храст. Расте бързо. Предпочита слънцето, но може да се отглежда и на сянка. Подходящ за бедни, каменисти и песъчливи почви.
   
 Спирея Спирея

Лесен за отглеждане декоративен храст. Два основни вида – средно висок храст с едри бели цветове и нисък храст с дребни розови, бели и червени цветове. Цъфтят през пролетта и началото на лятото.
   
 Синфорикарпус Симфорикарпус

Декоративен храст, подходящ за жив плет и за декоративен акцент в градината. Непретенциозен към вида на почвата. Цъфти през май с бели и розови цветове. Плодовете са бели и розово-червени, което определя и вида на храста съответно – симфорикарпус рацемозус и симфорикарпус обрикулатус (известни още като червен и бял маргарит).
   
 Гинко билоба Гинко билоба

Средно голямо широколистно дърво, достигащо височина до 50 м. Средният му годишен растеж е 50 см - 120 см. Вирее на надморска височина до 1500 м. Предпочита слънчеви места, но понася и температури до -30 градуса. Гинко билоба е едно от най-използваните лечебни растения в света.
   
 Липа Липа

Липите достигат височина от 20 до 40 метра. Виреят добре на влажни и сенчести места. Цветовете имат силен аромат и се използват за направа на чай.
   
 Бреза Бреза

Парково дърво, достигащо височина от 30 м. Расте сравнително бързо. Вирее на по-висока надморска височина. Издържа на ниски температури.
   
 Бръшлян Бръшлян

Пълзящ многогодишен храст. Адаптира се добре и не е взискателен към почвата. Не издържа на големи студове.
   
 Чемшир Чимшир

Декоративен храст, подходящ за оформяне на жив плет или скулптури в градината. Вирее на слънчеви и полуслънчеви места.
   
   


 

Идеи за:

Контакт